Družinsko fotografiranje z malčkom

Družinske fotografije: malčki običajno ne dojemajo vrednosti profesionalnega fotografiranja, kako dragocene jim bodo te fotografije v prihodnjih letih, zato jim je težko razumeti, zakaj jih je treba sploh posneti. Če pa si boste v mislih sestavili nekaj idej, kako svoje otroke čimbolj vključiti v fotografiranje, pa sva prepričana, da bo fotografiranje steklo enostavno in gladko, fotografije pa bodo veliko bolj iskrene in igrive.

Družinske fotografije – fotografiranje z malčkom

1. Sit in naspan malček

Vaš malček ni več dojenček in je neprestano v gibanju. Fotografiranje z malčkom je lahko nekoliko bolj zahtevno kot z otroci v drugih starostnih obdobjih. Fotografiranje pa postane še zahtevnejše, če je otrok nenaspan in lačen. Poskrbite, da se otrok pred fotografiranjem dobro naspi in nahrani. Na splošno velja, da so otroci takrat najbolj veseli in najbolj sodelujejo.

Med fotografiranjem odvsetujeva, da otroka podkupujete s hrano, saj je potem njegov fokus popolnoma nekje drugje. Bolje je, da prigrizke ali sladkarije prihranite do konca fotografiranja in mu jih date kot nagrado za pridnost.

2. Osredotočite se na igro

Da bodo fotografije čim bolj naravne in sproščene, se med fotografiranjem čim več pogovarjajte z otrokom, ga spodbujajte in se igrajte z njim. Tako bo hitreje pozabil, da je tam prisoten tudi fotograf in mu ne bo več tako neprijetno. Poskušajte se že doma spomniti na družinske fotografije in katere igre bi radi vključili v fotografiranje in kako bi z njimi pritegnili otrokovo pozornost. Pomembno je, da je otrok igriv in nasmejan, le tako lahko poskrbiva, da so fotografije naravne in da v objektiv ujameva igrivost vašega otroka. Nikakor ne prinašajte igrač, ki jih ne želtie imeti na fotografijah. Zapomniti si morate tudi naslednje – ko otroku enkrat pokažete ali izročite njegovo (najljubšo) igračo, se bo posvečal le njej.

3. Raziskovanje

Malčki so naklonjeni raziskovanju okolice in ne stojijo dolgo pri miru na enem mestu. Dobra igra lahko nastane tudi s kamenčki na obali (poletje), suhim listjem (jesen), rožicam na traviku (spomladi) ali obmetavenjm s snegom (zima). Tudi ples ali petje je lahko navse zabavno! Poslužujte se iger, ki se jih lahko igra celotna družina. Družinske fotografije poskrbijo, da boste uživali prav vsi.

4. Malček ne želi sodelovati

Če se vaš malček ne bo čutil sodelovati, je najbolje, da ostanete mirni. Včasih pomaga, da pritenete otrokogo pozornost s tem, da ga poskušate spraviti v smeh. Včasih je dobro, da otroka vključite v neko igro, s katero se pomiri. Včasih pa je bolje le, da otroka pustite pri miru in naj se poskuša igrati sam in s tem umiriti. Največkrat pomagate otroku tako, da ga stisnete k sebi in ga objamete. Le vi najbolj veste, kaj bo otroku v tistem trenutku najbolj pomagalo. Pomembno pa je, da ga ne zasujete s prevečimi idejami naenkrat kot so: „Glej, poglej tja, kužek gre! Glej letalo, ali ga vidiš? Kako dela avto, bruuum?“ S tem bo otrok še bolj razdražen in dosegli bote ravno nasprotno. Preden poskušate pridobiti otrokovo pozornost se tudi vi ustavite in zadihajte ter premislite, kako bi dosegli, da bo otrok ponovno sodeloval.

5. Darilni bon – odlična ideja za čudovito darilo

Darilni bon – ali ne veste kaj podariti vašim najbližjim za posebno priložnost? Ali se sprašujete ali so ljudem sploh všeč vaša podarjena darila? Z našim darilnim bonom je ugibanj konec!

Med čim lahko izbirate?

Spremljajte naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek!

Vajin najlepši dan, Jan in Eva.

 

Share:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja