Družinsko fotografiranje s starejšimi otroci

Družinsko fotografiranje s starejšimi otroci: čustva, igrivost, ljubeči odnosi in toplina med družinskimi člani je nekaj najlepšega, kar lahko prikaževa s fotografijami. In verjemite, da bodo takšne fotografije imele čez leta še več vrednosti, vedno znova in znova si jih boste želeli pogledati in se vrniti nazaj v čas. Na družinskem fotografiranju pa je najbolj pomembno to, davemo kako otroke pripravimo na sodelovanje in poskrbimo, da so dobre volje.

Družinsko fotografiranje s starejšimi otroci

1. Pogovor

Fotograf je za otroka neznanec in ravno zaradi tega so otroci lahko pred objektivom zadržani, sramežljivi ali pa trmasti. Starejšim otrokom pa le predhodno povejte, kaj za vas pomeni to družinsko fotografiranje, povejte jim ime fotografa (da se predstaviva: nama je ime Jan in Eva) in kaj bomo na fotografiranju počeli. Lahko jim poveste tudi kaj vam pomeni družinsko fotografiranje in kaj od njih pričakujete.

2. Obrok

Otroci naj bodo siti, da bodo imeli dovolj energije za fotografiranje. Tako boste iz otroka izvabili njegovo igrivost, sproščenost in nasmeh. Nič ni hujšega od tega, če so otroci na fotografiranju žejni in lačni, tako ne bodo niti malo zainteresirani za fotografiranje. Med fotografiranjem pa ne priporočava hranjenja, saj je premoru težje nadaljevati s fotografiranjem. Boljše je, da jim že pred fotografiranjem ponudite prigrizke in poskrbite, da ne bodo lačni.

3. Oblačila

Starejši otroci vam lahko pomagajo pri izbiri oblačil. Veva, da sva o oblačil na fotografiranju pisala res že velikokrat, ampak res so pomembna. Oblačila lahko poskrbijo za dodano vrednost ali pa “povozijo“ fotografije. Starejši otroci si lahko sami izberejo nekaj najljubših oblačil, potem pa skupaj izberete najustreznejše. Izberite oblačila, v katerih se boste vsi dobro počutili, pa tudi sproščeno. Priporočava, da so barve oblačil vseh družinskih članov med seboj usklajene. S priprave oblačil naredite zabavo, zaradi katere se bodo tudi otroci veselili družinskega fotografiranja. Preverite tudi: družinsko fotografiranje – kaj obleči?

4. Nagrade

Otroku povejte, da bo za svoje lepo vedenje ali sodelovanje prejel nagrado po koncu fotografiranja. Nagrada je lahko čisto preprosta: sladkarija ali igrača. Ne pozabite, da otroku med samim fotografiranjem ne žugajte z nagrado, saj bo totalno izgubil fokus. Raje ga na nagrado prijazno spomnite z besedo. Nagrada po koncu fotografiranja je lahko tudi obisk slaščičarne, peka palačink doma ali ogleda njegove priljubljene risanke. (1)

5. Igre – družinsko fotografiranje s starejšimi otroci

Že pred fotografiranjem razmislite o igrah, ki se jih otroci radi igrajo in se pri tem sprostijo. Igre ali šale, ki so v vaši družini prisotne, so na fotografiranju več kot dobrodošle. S tem se bodo otroci sprostili, se bodo zabavali in imeli lepo, in kar je najbolj pomembno – ne bodo izgubili volje. Pustite otrokom, da so otroci, saj bodo te fotografije najbolj naravne. Na fotografiranje ne prinašajte igrače, ki je ne želite na fotografijah. Svetujeva izbiro iger, ki se jih lahko igra celotna družina.

Darilni bon za fotografiranje

Darilni bonpresenetite svoje najdražje z darilnim bonom, kuponom za fotografiranje po izbiri, V ponudbi imava pakete fotografiranja z darilnimi boni za vse priložnosti.

Spremljajte naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek!

Vajin najlepši dan, Jan in Eva.

Share:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja