Jesensko družinsko fotografiranje

Jesensko družinsko fotografiranje

Družinsko fotografiranje v jeseni

Poletje se je dokončno poslovilo in prišla je jesen, z njo pa bolj muhasti in deževni dnevi, hladnejše temperature in vonj po pečenem kostanju. Ne bova lagala, jesen je kljub “muharjenju” najin drugi najljubši letni čas, seveda takoj za poletjem. Jesen je prav imenitna zaradi vseh svojih čudovitih barvnih odtenkov, ki sijejo v krošnjah dreves.

Jesensko družinsko fotografiranje – lokacije

Ko pomisliva na jesen, se nama v mislih narišejo vsi lepo posnetki narave. Drevesa in rastline si nadenejo pisano podobo, narava je bogata z različnimi plodovi. Pisano listje, ki je odpadlo z dreves, res lepo pobarva pokrajino okoli nas.

Za jesensko družinsko fotorgafiranje najbolj priporočava lokacije, kjer je viden pogled na hribe in lepo pokrajino ali pa parke, kjer se lahko fotografiramo pod krošnjami dreves. Listje na drevesih pa je zaradi sončnih žarkov še bolj živo.

Nekaj lokacij, ki na fotografijah dodajo tisto jesensko piko na i:

  • Arboretum Volčji potok
  • Park Tivoli, Ljubljana
  • Trije ribniki, Maribor
  • Jezero Jasna
  • Zelenci
  • Zgornje Jezersko

 

Jesensko družinsko fotografiranje – ideje

Z vami deliva nekaj idej, kako popestriti jesensko družinsko fotografiranje.

Igranje z listjem

Kaj je bolj jesenskega kot lepe barvne palete jesenskega listja v parkih ali gozdnih jasah? Na fotografiranju lahko izkoristimo sprehode v naravi za radoživo igranje z listjem. Posebej otroci bodo v tem zelo uživali in spomini na fotografijah bodo še lepši. Takšne jesenske družinske fotografije so namreč polne veselih in radostnih čustev. Poleg tega je vzdušje tudi bolj sproščeno, še odrasli se zabavajo!

Obisk kmetije

Imate doma kmetijo ali poznate kakšen ranč, jahalni center ali mini živalski vrt? Pravzaprav lahko na takšnih drugačnih in za otroke zelo zanimivih lokacijah organiziramotudi jesensko fotografiranje. Domače živali, traktorji, kupi sena in hlev bodo prispevali k svojevrstnemu podeželskemu slogu.

Nabiranje sadja

Lokalne kmete vprašajte za pomoč pri nabiranju sadja v njihovih sadovnjakih. Ponudite jim pomoč, v zameno za dovoljenje za fotografiranje v sadovnjaku in se odpravite na nabiranje jesenskih sadežev. Okus sveže nabranih jabolk z vonjem po domačnosti ter pristna igra otrok.

Rezanje buče

Jesen si otroci najbolj zapomnijo po rezanju buče za nov čarovnic. Zakaj pa ne? Takšno fotografiranje lahko izvedemo tudi v udobju vašega doma, kjer bodo zaživele vse vaše ideje. Katera buča bo bolj strašna? Fotografiranje pa bi bilo za otroke zanimivo tudi na kakšnem polju buč.

 

Jesen je polna zanimivih in unikatnih zgodb. Kakšna zgodba pa bo vaša?

Termini za jesensko fotografiranje se že hitro polnijo, rezervirajte si svojega.

 

 

Share: