Družinsko fotografiranje – kaj obleči?

Družinsko slikanje

Prav zagotovo ste se že kdaj spraševali, kaj obleči za družinsko fotografiranje. Prav zaradi tega sva se odločila napisati ta prispevek, v katerem upava, da boste našli kakšen uporaben nasvet pri izbiri oblačil.

Družinsko fotografiranje – kaj obleči?

1.  Izberite oblačila vnaprej

Pred fotografiranjem si skrbno izberite oblačila, da bodo na fotografijah izgledala privlačno, a hkrati udobno. Izberite oblačila, v katerih se dobro počutite, pa tudi sproščeno. Priporočava, da so barve oblačil vseh družinskih članov med seboj usklajene. Najbolje je, da vsa izbrana oblačila položite na posteljo ali kakšno drugo večjo površino in preverite, kako posamezni kosi oblačil izgledajo kot celota.

2. Začnite z oblačili ene osebe

Toplo priporočava, da najprej izberete oblačila ene osebe in potem oblačila drugih družinskih članov prilagajate tej osebi. Najpogosteje svoja oblačila za družinsko fotografiranje najprej izbere mamica saj imajo ženske v svoji omari več kosov oblačil z različnimi vzorci in barvami. Drugi družinski člani pa naj izberejo svoja oblačila na podlagi prvega izbranega outfita. Vsa oblačila nato zgolj sestavljajte v eno lepo celoto. Vsi člani družine pa se lahko tudi oblečete v izbrane outfite in svoj videz preverite v ogledalu.

3. Barve oblačil

Začnite z barvami oblačil, ki se dobro usklajujejo. Lahko dosežete skladen videz, ne da bi vsak družinski član oblekel popolnoma enako barvo, pravzaprav bi se na ta način oblačila vseh družinskih članov preveč ujemala. Izberite dve glavni barvi, nato pa poudarite mehkejše tone in dopolnite svojo barvno shemo. Z izbiro barvne sheme in uporabo odtenkov, ki se dopolnjujejo, lahko dosežete bolj naraven videz. Nič ni narobe, če več družinskih članov izbere enako barvo oblačil, le odtenek naj bo drugačen. Predlagava, da najprej izberete bolj nevtralne barve oblačil, h katerim potem dodajate barve. Barva oblačil pa naj se ustrezno ujema tudi z barvami okolja, v katerem se boste fotografirali. Odsvetujeva pa črno barvo oblačil in pa preveč žive barve. Primer: živo rdečo zamenjajte z bordo rdečo, živo rumeno pa nadomestite z gorčično rumeno… Podobno velja tudi za fotografiranje nosečnic

4. Lokacija fotografiranja

Lokacija fotografiranja je še en koristen element, ki ga je treba upoštevati pri odločitvi, kaj obleči na družinskem fotografiranju. Ali boste na plaži, kjer je veliko nevtralnih tonov, ali pod drevesom, obdanim s svetlim jesenskim listjem? Pazite, da se bo barva oblačil usklajevala tudi z barvami okolja, v katerem se boste fotografirali in hkrati se barva oblačil ne sme zliti z okolico. Primer: ne izberite olivno zelene barve, če se bomo fotografirali na gozdni jasi, saj se bo ta barva kar zlila z okolico, in hkrati ne izberite fluorosenčnih barv, ki bi bile za to okolje pretirane!

5. Vreme in letni čas

Ko izberete primerno barvno shemo svojih oblačil pomislite tudi na letni čas. Če bo fotografiranje potekalo v jeseni in zimi, se ne pozabite obleči toplo. Pod oblačili imejte oblečena tudi tanjša oblačila, ki ne bodo spreminjala vaše postave, hkrati pa vas bodo prijetno grela. Iskreno povedano, zimske bunde na fotografijah res ne izpadejo lepo, zato poskrbite, da boste pod bundo oblečeni dovolj toplo. Bunde vas na primer preveč zakrijejo in vam spremenijo postavo, izberite rajši topel volnen pulover. Seveda pa ne pozabite tudi na dodatke (kapo, šal in rokavice), ki bodo poskrbeli, da vas ne bo preveč zeblo, pa še lepo bodo popestrili celotni outfit! Preverite tudi: družinsko fotografiranje cena.

6. Stran z motečimi vzorci!

Izogibajte se oblačilom z napisi, logotipi in motečimi vzorci. Če so le-ti veliki in izrazitih barv, so lahko zelo moteči na fotografijah in prevzamejo pozornost. Seveda pa lahko vzorci v zmernih količinah in nevtralnih barvah delujejo prav odlično!

7. Ne pozabite na čevlje!

Čevlji so pogosto pozabljeni element celotnega outfita, ki lahko lepo dopolnijo vaš celotni videz ali pa ga popolnoma uničijo. Ko boste izbirali oblačila, si zraven postavite tudi čevlje in izberite tiste, ki so s celotnim videzom najbolj usklajeni.

8. Otroci

Ne silite otrok k nošenju oblačil, ki jih nočejo nositi. Če bodo otroci dobre volje na fotografiranju, bodo tudi same fotografije takoj lepše! In k temu seveda pripomorejo oblačila, v katerih se bodo otroci dobro počutili. Deklicam lahko k outfitu dodate kakšne lepe modne dodatke, kot so špangice, pasovi ali pa traki/obroči za lase, dečkom pa naramnice ali metuljčka. Z veseljem pa vam pomagava pri izbiri oblačil, pošljite nama fotografije različnih možnosti in skupaj bomo sestavili popolno kombinacijo! Pišite nama za vsa dodatna vprašanja: kontakt.

Spremljajte naju še naprej, saj bova kmalu objavila nov prispevek!

Poročni fotograf Vajin najlepši dan, Jan in Eva.

Share: